Wie zijn wij

Kinder- en jeugdkoor “Young Voices” is opgericht in 1979.

Het koor bestaat uit drie leeftijd categorieën. Vanaf 6 jaar kunnen de kinderen terecht in Kinderkoor 1, waar de kinderen spelende wijs de liedjes leren met soms ook leuke dansjes. In het Kinderkoor en het Jeugdkoor wordt verder gewerkt aan ritmische vorming, noten lezen en stemvorming, en worden de half-jaarlijks concerten voorbereid.

Het koor repeteert 1 keer per week. Hierbij worden allemaal verschillende soorten liedjes gezongen. We treden zo’n 10 keer per jaar op. Bijvoorbeeld elk jaar doen het Kinderkoor en het Jeugdkoor mee met de Matthaüs Passion van Bach. Het Jeugdkoor deed in 2009 mee aan het “Stabat Mater” van G.B. Pergolesi . Soms hebben we een uitstapje zoals met het Jeugdkoor voor een “International Singing Week” naar Denemarken, waar we samen met jeugdkoren uit andere Europese landen workshops hebben gevolgd en optredens hebben gedaan.

Ook wordt het koor regelmatig voor grote projecten gevraagd zoals “De Zondvloed” en “Sint Nicolaas Leeft” van Benjamin Britten.

In december 2014 waren we te zien in de televisieuitzending “Nederland Zingt” in de Laurenskerk. En Kerstnacht waren we alweer weer in de Laurens, samen zingen om 2400 mensen een onvergetelijke avond te bezorgen, wat een prachtige ervaring! Kortom als je niet alleen wilt repeteren maar ook veel wil optreden moet je bij Young Voices zijn, misschien wel het beste kinder-en jeugdkoor van Lansingerland en omstreken!

Dirigent

Carla Veeningen

Carla Veeningen werd in 1981 geboren in De Wijk (Drenthe).

Haar eerste zangervaring deed ze op bij de koorschool ‘Viva la musica’  onder leiding van Wilma ten Wolde en ze volgde daarnaast zanglessen bij Irene Verburg.

Vervolgens studeerde Carla klassiek zang aan het Rotterdams Conservatorium bij Roberta Alexander en behaalde in 2006 haar diploma. Gedurende haar studie ontving ze lessen van o.a.Carolyn Watkinson en Frans Huijts.

Momenteel wordt ze gecoacht door Marjan Kuiper.

Carla treedt regelmatig op als solist en is ook actief als ensemblezangeres. Ze zingt o.a. bij het Laurens Collegium Rotterdam onder leiding van Wiecher Mandemaker. Verder werkte ze mee aan projecten onder leiding van Daniel Reuss, Arie van Beek, Frans Brüggen en Jan Willem de Vriend.

Daarnaast heeft Carla een uitgebreide lespraktijk in Rotterdam. Naast privélessen geeft ze workshops en zanglessen/stemvorming bij diverse (kinder-)koren.

In het voorjaar van 2013 werd Carla dirigent van het Jeugdkoor van Young Voices waar ze al werkzaam was als zangpedagoge. Vanaf 2014 heeft ze ook de directie van kinderkoren van Young Voices op zich genomen.

Bestuur

Voorzitter:
R.J. Heemskerk (Remmelt)
Planetenweg 47, 2651 JB Berkel en Rodenrijs
tel. (010) 5113218
e-mail: voorzitter@youngvoices.eu

Secretaris:
J. Kreuger (Juliette)
Planciusdreef 60, 2661 RH Bergschenhoek
e-mail: secretaris@youngvoices.eu

Penningmeester:
M.D.J. van der Meer (Manouk)
Zoetermeer
e-mail: penningmeester@youngvoices.eu

Algemeen lid:
M. Tempelaars (Mark)
Berkel en Rodenrijs
e-mail: productie@youngvoices.eu

Algemeen lid:
E.M. Heemskerk (Eva)
Rotterdam
e-mail: promotie@youngvoices.eu

Algemeen lid:
C.L. Koevoets (Charlotte)
Rotterdam
e-mail: promotie@youngvoices.eu

Bijzondere leden

ERELEDEN

Wiecher Mandemaker – Dirigent 01-04-1988 / 18-12-2009

Joop Fuijkkink – Voorzitter 01-07-1987 / 29-03-2010


LEDEN VAN VERDIENSTE

José Boekhout – Secretaris 01-04-2002 / 16-04-2012

Elias Ouwerling – Penningmeester 01-05-1999 / 23-04-2013

Donateurs en sponsoren

DONATEURS EN SPONSOREN
Het in stand houden van een koor als Young Voices kost veel geld. Een deel daarvan wordt door de leden zelf in de vorm van contributie bijgedragen. Daarmee zijn wij er echter helaas nog niet. Er zijn verschillende manieren waarop u Young Voices kunt steunen.

Donateurschap
Draagt u ons koor een warm hart toe, dan kunt u ons financieel steunen door donateur te worden. U wordt donateur door per jaar minimaal slechts 25,00 Euro aan ons over te maken. Hiervoor ontvangt u 20% korting op de entree van ons eigen Zomer- en Kerstconcert en u ontvangt via e-mail onze nieuwsbrief. Zo wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen ons koor, de verschillende optredens en meer.

Advertenties
U kunt op onze website een advertentie van uw bedrijf laten plaatsen. De kosten voor het plaatsen van een advertentie zijn afhankelijk van de grootte en bedragen vanaf 75,00 Euro per jaar.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.