Wat is Young Voices

Kinder- en jeugdkoor “Young Voices” is opgericht in 1979.

Het koor bestaat uit drie leeftijd categorieën. Vanaf 6 jaar kunnen de kinderen terecht in Kinderkoor 1, waar de kinderen spelende wijs de liedjes leren met soms ook leuke dansjes. In het Kinderkoor en het Jeugdkoor wordt verder gewerkt aan ritmische vorming, noten lezen en stemvorming, en worden de half-jaarlijks concerten voorbereid.

Het koor repeteert 1 keer per week. Hierbij worden allemaal verschillende soorten liedjes gezongen. We treden zo’n 10 keer per jaar op. Bijvoorbeeld elk jaar doen het Kinderkoor en het Jeugdkoor mee met de Matthaüs Passion van Bach. Het Jeugdkoor deed in 2009 mee aan het “Stabat Mater” van G.B. Pergolesi . Soms hebben we een uitstapje zoals met het Jeugdkoor voor een “International Singing Week” naar Denemarken, waar we samen met jeugdkoren uit andere Europese landen workshops hebben gevolgd en optredens hebben gedaan.

Ook wordt het koor regelmatig voor grote projecten gevraagd zoals “De Zondvloed” en “Sint Nicolaas Leeft” van Benjamin Britten.

In december 2014 waren we te zien in de televisieuitzending “Nederland Zingt” in de Laurenskerk. En Kerstnacht waren we alweer weer in de Laurens, samen zingen om 2400 mensen een onvergetelijke avond te bezorgen, wat een prachtige ervaring! Kortom als je niet alleen wilt repeteren maar ook veel wil optreden moet je bij Young Voices zijn, misschien wel het beste kinder-en jeugdkoor van Lansingerland en omstreken!