Dirigent

Carla Veeningen 
Carla
Carla werd in 1981 geboren in De Wijk (Drenthe). Haar eerste zangervaring deed ze op bij de koorschool ‘Viva la musica’ onder leiding van Wilma ten Wolde en ze volgde daarnaast zanglessen bij Irene Verburg.
Vervolgens studeerde Carla klassiek zang aan het Rotterdams Conservatorium bij Roberta Alexander en behaalde in 2006 haar diploma. Gedurende haar studie ontving ze lessen van Carolyn Watkinson en Frans Huijts.
Carla treedt regelmatig op als solist. Ze werkte met dirigenten als Wiecher Mandemaker en Jan Stulen. In 2009 soleerde ze in het Gergiev Festival. Verder verzorgde ze recitals met verschillend repertoire, uiteenlopend van barokmuziek tot Romantisch repertoire en 20e eeuwse composities.

Carla is ook actief als ensemblezangeres. Ze zingt bij de Laurenscantorij en het Laurens Collegium Rotterdam onder leiding van Wiecher Mandemaker. Verder werkte ze mee aan projecten onder leiding van Daniel Reuss, Arie van Beek, Frans Brüggen en Jan Willem de Vriend.

Daarnaast heeft Carla een uitgebreide lespraktijk. Ze geeft zanglessen en stemvorming bij diverse (kinder-) koren. Sinds 2006 is Carla als zangdocente verbonden aan de Stichting Muziekonderwijs te Leiderdorp. Tevens is ze actief als zangdocente in Rotterdam.